Thursday, March 22, 2012

Santai: Team Lunch di Restoran Kokopelli

Salam semua,

Hari ini entri santai tentang sebuah tempat makan yang menarik. Saya pergi makan tengah hari tadi untuk Team Lunch. Tempat makan yang di maksudkan ialah Restoran Kokopelli di Petaling Jaya.

Setiap 3 bulan company beri duit belanja untuk makan tengah hari bersama - sama team. Untuk mengeratkan tali persaudaraan antara satu sama lain. Setiap orang dapat budjet RM30, jadi hari ini, kami telah memilih Restoran Kokopelli yang terletak di SS 14 Petaling Jaya.

Restoran ini sebenarnya sebuah lot rumah banglo yang telah diubah suai menjadi restoran dalam taman. Masa mula - mula nak cari restoran ini memang susah. Bukan apa GPS dah tunjukkan restoran itu ada di sekitar kawasan, tapi kami masih tidak nampak signboard restoran ini. Rupanya terselindung di sebalik rimbunan pokok - pokok tersebut.

Menu - menu di restoran ini lebih berkonsepkan Western Food. Ada pasta, sandwich, stick dan ada juga nasi. Menu nasi hanya ada satu saja yang diberi nama 'Rice of the Day'. Setiap hari menu nasi adalah berbeza. Nak tahu apa saya makan, erm...nyum...nyum...jom tengok gambar dibawah:Menu yang saya makan tengah hari tadi: Roast Chicken (RM25.90)


Hiasan dalaman restoran ala - ala Inggeris.


Minum Ais Lemon Tea (RM4.90)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Malaysia