Monday, December 31, 2012

iPhone 5 gadget impian

Salam semua,

Satu lagi contest menarik dan wajib disertai dari DenaiHati. Contest 'iphone 5 gadjet impian'  yang saya perlu sertai. Bak kata pepatah, untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Bagaimanapun, sebagai seorang manusia tak salah rasanya kita mencuba. Jadi apa yang perlu saya lakukan ialah menyenaraikan entri - entri berkaitan iphone 5 di blog DenaiHati. Senarai entri seperti dibawah:









Sumber: Google


Saya sangat berminat dengan iphone 5 kerana iphone 5 mempunyai kamera yang baik kualitinya. Saya tengok kawan - kawan yang menggunakan iphone, gambar yang diupload cantik - cantik belaka. Kalau dah ada iphone tak perlu lagi menggunakan kamera untuk mengambil gambar. Untuk berjalan - jalan pun senang, satu gadget pelbagai fungsi seperti iphone 5 sudah memadai.

Pergi ke pasar di pagi hari,
Untuk membeli si ikan keli,
Iphone 5 memang dihajati,
Putih atau hitam sama berseri.

Ikan keli dimasak sendiri,
Untuk santapan di tengah hari,
Hidup pasti lebih berseri,
Ditemani iphone 5 setiap hari.

Maklumat lanjut sila layari iphone 5 gadjet impian

 “Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.comStudioAksara.comAbangEnsem.comAriffShah.comEizil.comSweetkurma.comNoehas.comServerfreak.comAnarm.net dan Denai.my


NOTA: Saya sedang mengikuti contest iPhone 5 Gadjet Impian dan amat memerlukan pertolongan anda. Apa yang perlu anda lakukan hanya klik G+ untuk entri ini. Jasa anda semua saya ucapkan ribuan terima kasih.

Thursday, December 27, 2012

Bloglist Setahun Dari ciklaili.com

Salam semua,

Hari ini saya menyempatkan diri untuk menyertai bloglist setahun dari ciklaili.com.


Saya merupakan seorang pekerja sepenuh masa, pelajar separuh masa di UKM. Blog saya lebih kepada cerita peribadi, kisah hidup saya sebagai seorang pelajar hujung minggu, juga banyak entri bila saya masuk giveaway atau peraduan. 

Masih lagi sedang cuba sedaya upaya untuk meningkatkan trafik kat blog saya. Usaha yang masih kurang disebabkan kurang masa diberikan kepada blog saya ini. Lagi satu info penting, saya seorang perempuan, mungkin kerana nickname saya, selalu orang ingat saya lelaki.

Blog saya sudah berusia hampir 2 tahun, sebelum ini pernah ada blog lain, tapi tak lama, hanya bertahan dalam masa sebulan saja rasanya. Lepas itu terus dilupakan.

Entri pilihan: Percutian di Bukit Tinggi Pahang

Saya pilih entri ini kerana saya dah lama teringin nak pergi melawat ke Bukit Tinggi ni, tapi sampai sekarang masih tak sampai - sampai lagi. Tiap kali balik kampung mesti lalu jalan nak ke Bukit Tinggi ni. Nampaknya saya belum lagi berkesempatan untuk pergi ke sana.

Friday, December 14, 2012

Segmen Review Sesama Blogger

Salam semua,

Dalam sibuk - sibuk promosi dan meraih undi untuk peraduan iphone 5 gadjet impian, saya jumpa satu segmen menarik di blog PuanBee yang diberi nama "Segmen Review Sesama Blogger". Menarik untuk disertai.

Di kesempatan ini saya ingin ucapkan kepada PuanBee semoga berjaya untuk contest iphone5 gadjet impian



MYLIFEMYPRIMARYPLAN.BLOGSPOT.COM

Blog ini mula didaftarkan di blogspot pada bulan Januari 2012. Semuanya bermula bila saya bertukar kerja di tempat baru di Petaling Jaya. Asalnya kerana bosan, memang betul kerana bosan. Maklumlah mula kerja baru mesti tidak sibuk sangat lagi. Banyak masa terluang, penat baca semua manual sistem yang ada dan sampai sudah tidak tahu mahu buat apa lagi. 

Satu hari kawan cadangkan saya, "apa kata ko tulis blog". Saya fikirkan sejenak, macam menarik. Kemudian saya tanya kepada dia, macam mana nak mula buat blog. Dia cadangkan saya mula dengan blogspot atau wordpress, katanya semua dah ada tinggal tulis entri saja. 

Entri pertama saya "blur + bosan" ditulis pada 19 Januari 2011. Bila dibaca semula, nampak sangat menulis ikut perasan saja. Tak ada tapisan dan editing untuk entri pertama. 

Blog saya lebih kepada cerita peribadi, kisah hidup saya sebagai seorang pelajar hujung minggu, juga banyak entri bila saya masuk giveaway atau peraduan. Sekali sekala diselitkan entri informasi yang saya baca di surat khabar, majalah atau internet.

Kenali Kimmie:-

Nama panggilan di ruang maya: Kimmie / Rosezha
Umur: Kalau ikut tahun dah masuk 29 tahun
Tarikh lahir yang unik: 31.12.1983
Pekerjaan: Application Support / Pelajar hujung minggu (MBA)
Facebook / Twitter: KimmieMylife / @rose_zha



Blog PuanBee.com sudah agak lama saya kenali. Blog ini antara blog terawal yang saya jumpa, blog yang berkisarkan kisah kekeluargaan, drama, movie dan isu semasa (mungkin ada lagi yang saya tertinggal). Lagi satu, saya rasa puanbee ini sangat suka dan minat dengan iphone, sebab itu beliau sertai peraduan iphone 5 gadjet impian ni. :)

Walau pun saya tidak pernah bersemuka dengan pemilik blog ini, tapi kemesraan beliau dapat dirasai melalui komen - komen di blognya. 



Pertama kali singgah di blog ini, saya rasa suka sebab susun atur diblog yang kemas, latar belakang berwarna putih yang menyenangkan pandangan mata. Blog mempunyai kategori yang jelas seperti isu semasa, hiburan, kerjaya (menarik kategori ini), resepi dan sukan. Saya doakan blog ini akan terus berkembang maju di masa hadapan.

Cuma saya tidak jumpa cara untuk menghubungi pemilik blog (ruangan contact). Mungkin ada mana - mana pengiklan yang berminat untuk meletakkan iklan di blog ini tidak tahu bagaimana untuk menghubungi pemiliknya. 


” Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  ,Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  ”


Wednesday, December 12, 2012

Wordless Wednesday 45:Kembar sama tapi tidak serupa




Monday, December 10, 2012

Butang G+ hanya boleh klik sekali

Salam semua,

Nampaknya kehangatan peraduan "iphone 5 gadjet impian" terus menular dikalangan masyarakat di dunia maya ini. Setiap kali DH buat peraduan, mesti akan jadi satu fenomena dan yang penting memberi satu impak yang positif.

Apa yang baik, yang saya nampak kerjasama antara peserta - peserta, saling bantu membantu dan sokong menyokong antara satu dengan yang lain. Setiap kali ada peraduan sebegini, pasti kita akan jumpa blog - blog baru yang sebelum ini mungkin kita tidak pernah ketahui kewujudannya (antaranya blog saya lah). 

Satu lagi perkara yang saya belajar ialah tentang butang G+. Untuk peraduan kali ini penganjur menggunakan butang G+ sebagai salah satu cara untuk mendapatkan markah. Semakin ramai orang yang klik G+ di entri kita, makin banyak markah yang kita dapat kumpulkan.

Sama ada anda perasan atau tidak, kadang - kadang jumlah kiraan G+ ini menaik dan kadang - kadang menurun. Saya rasa, apa yang terjadi mungkin ada yang tidak tahu bahawasanya, butang G+ hanya boleh di klik sekali sahaja. Jika anda sudah klik butang tersebut akan bertukar menjadi warna merah. Jika butang G+ masih berwarna putih, ini bermakna anda belum klik lagi. 

Bagaimana pun harus diingat, anda perlu login dahulu ke akaun Gmail anda, jika tidak butang itu memang akan kekal berwarna putih. 

Sebelum klik : Butang berwarna putih

Selepas klik: butang berwarna merah

Lagi satu kebaikan butang G+ ini, bila ramai orang klik G+ untuk entri kita, ianya akan memberikan kesan positif kepada google search engine. Kalau tak percaya, cuma anda taip keyword 'iphone 5 gadjet impian" di  
Google, terdapat banyak entri dari peserta akan keluar. 

Entri saya tak keluar pun kat Google search, ini menunjukkan saya perlu dapatkan lebih banyak lagi G+. Jadi bantuan anda diperlukan untuk klik G+ di entri iphone 5 ini.

p/s: Ada giveaway untuk anda, maklumat lanjut di entri : Cabaran ketiga bermula


Wednesday, December 5, 2012

Wordless Wednesday 44: Apa yang tidak kena??


Tuesday, December 4, 2012

Cabaran ketiga bermula...Undian anda diperlukan

Salam semua,

Nampaknya cabaran ketiga dah bermula, masing - masing mula menjalankan pelbagai cara untuk mendapatkan undian. Rasa macam demam pilihanraya pula...hehehe. Ini adalah kali pertama saya masuk pertandingan sebegini. Sebelum ini tengok orang lain saja pasang strategi untuk mendapatkan undi.

Pening juga ini, fikir macam mana nak dapatkan undi, jadi saya rasa macam nak buat simple giveaway saja.
Caranya senang saja, apa yang anda perlu lakukan ialah:

1) Like fanpage FB MYLIFEMYPRIMARYPLAN
2) Sila G+ entri iphone 5 gadget impian (Boleh undi sekali saja)
3) Sila undi blog MYLIFEMYPRIMARYPLAN di IPHONE 5 blogger paling hebat (Boleh undi setiap hari sekali)

Untuk step ke-3, apa yang anda perlu lakukan adalah klik pada button seperti dibawah di entri DenaiHati IPHONE 5 blogger paling hebat



Anda perlu login terlebih dahulu, jika belum ada akaun di DenaiHati, hanya perlu daftar dengan alamat email anda



Kalau sudah ada akaun terus saja login di page berikut, jika tidak daftar dahulu..mudah saja.



Kemudian, undi lah blog saya MYLIFEMYPRIMARYPLAN, sehari maximum boleh undi 3 blog. 



Bila sudah selesai ketiga - tiga perkara di atas, sila tinggalkan nama anda di ruangan komen. Nanti saya akan senaraikan dan saya akan berikan hadiah seperti dibawah kepada mereka yang bertuah (ada 5 keping). 


Kemudian, jika anda ada blog, saya akan masukkan link blog anda di bloglist saya.

p/s: tengah fikir lagi apa yang boleh diberi kepada anda semua.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Malaysia